اینکه فقط سفارش اپلیکشن به شرکتی داده شود و اپلیکیشنی که در ظاهر درست کار میکند را تحویل بگیرید کافی نیست ! و تضمینی برای خیال آسوده در بخش فنی استارت آپ شما نیست !
برای سفارش اپلیکیشن به نکات زیر توجه کنید !
۱- قیمت
نه آنقدر زیاد باشد که قیمت توهمی به نظر بیاید و اینقدر ارزان باشد که با منطق حقوق کارمندان آن شرکت همخوانی نداشته باشد !
۲- انعطاف پذیری کد ! و سهولت در پشتیبانی
بعضا دیده شده است برای پایین آوردن قیمت تمام شده اپلیکیشن ها از ماژول های رایگان و یا ارزان قیمت هندی و پاکستانی استفاده می شود. بعد از جمع آوری این ماژول ها و قابلیت ها از منابع مختلف آنها را همچون یک پازل به هم می چسبانند و در حدی باگ گیری می کنند که به نظر بیاید اپلیکیشن در حال کار است .
توجه شود سر هم بندی ماژول های آمده توسط برنامه نویسان آماتور صورت می گیرد و با توجه به اینکه هر ماژول توسط یک فرد با تکنولوژی های مختلف و در سال های ساخت محتلف انجام می شود کاملا معلوم نیست این آش تا چه زمان و تا چه تعداد کاربر پاسخ می دهد !
۳- تولید اپلیکیشن موبایل با متد ها و تکنولوژی های مخصوص طراحی سایت !
برخی شرکت های طراحی سایت برای اینکه از بازار پر رونق طراحی اپلیکیشن موبایل عقب نمانند در تصمیمی آماتور و غیر حرفه ای اقدام به جذب پروژه های اپلیکیشن موبایل می کنند !البته تا اینجا نگرانی وجود ندارد ! مشکل زمانی است که همان تیم طراحی سایت را مسئول طراحی اپیلیکیشن قرار می دهند تا با حقوق کم و تیم موجود بتوانند اپلیکیشن های استارت اپ ها را تولید نمایند.
۴- ارزیابی یک شرکت اپلیکیشن نویس !
شرکت طراحی اپلیکیشن رو بر اساس ساختمان در و پنجره و تعداد میز وکارمند و ..... ارزیابی نمی کنند ! ارزیابی یک شرکت بر اساس متد های برنامه نویسی ! متد هایی که تا کنون برنامه نویسی انجام داده و توان زمانی جمع کردن پروژه های انجام شده ان شرکت می باشد.
آیا می دانید پروژه شما اگر با زبان PHP. یا ASP نوشته شود هزینه تمام شده تا ۸۰٪ پایین تر از پروژه ای حرفه با زبان NODE.JS است ؟ پس بیشتر در مورد متد برنامه نویسی تحقیق کنید و اوکی بگیرید تا اینکه ۴۶ کارمند اماتور را پشت میز کارشان روئیت نمایید.
۵- رزومه مرتبط !
مثلا شرکت آکاف بزرگترین و قدیمی ترین شرکت ایرانی در زمینه طراحی اپلیکیشن مکان محور هست ! و سال ساخت اپلیکیشن هاش و تعداد اپلیکیشن هاش و تنوع موضوع اپلکییشن ها گویای این مطلب هست ! پس خیلی مهم است که شرکت برنامه نویس شما تحربه مرتبط داشته باشد.
۶- پشتیبانی !
اینکه یکسال پشتیبانی رایگان دهند و حتی قرارداد جداگانه برای پشتیبانی نداشته باشند خودش یعنی خدمات پشتیبانی در آن شرکت جایگاه ویژه و خاصی ندارد ! و احتمالا در زمان ان یکسال به شما خواهند گفت پشتیبانی رایگان است و اسب پیش گش را نباید دندان شمارد.
به نظر من یک شرکت که خدمات پشتیبانی رو بصورت جدی در برنامه دارد شرکتی است که قرارداد پشتیبانی جداگانه و درفت آمده دارد ! شرکتی که سیستماتیک کار پشتیبانی انجام می دهد و سیستم تیکتینگ و. ... دارد ! شرکتی که کانال های خبری مخصوص و ویژه اخبار پشتیبانی خود دارد