ساخت برنامه اندروید در ایران مدت زمان زیادی ندارد و اکثر شرکت های فعال در این عرصه کمتر از ۲۰ سال سابقه فعالیت دارند. اولین سایتی که بصورت تخصصی شروع به ارائه خدمات طراحی اندروید برای عموم مشتریان خود نمود وب سایت اندروید نویس بود که در سال ۱۳۸۹ آغاز به کار نمود این وب سایت که متعلق به شرکت آکاف می باشد از همان ابتدا رسالت و هدف تاسیس این شرکت را اجرا و پیاده سازی ایده های کارفرمایان خود بر روی پلت فرم اندروید قرارداد.
با گذشت ۶ سال از ورود شرکت ها بصورت اختصاصی به این عرصه ولی هنوز هم استفاده کنندگان فارسی زبان رضایت کامل از اپلیکیشن های ایرانی ندارند و معتقد هستند از نظر گرافیک و یا سطح کیفیت ساخت اپلیکیشن هنوز جای کار بسیار وجود دارد.
در ادامه در نظر داریم چند دلیل برای عقب افتادن اپلیکیشن های ایرانی از سایر اپلیکیشن های غربی را عنوان کنیم.
۱- سرمایه گذاری اندک
دلیل تفاوت فاحش مابین کیفیت اپلیکیشن های بومی - ایرانی با اپلیکیشن های پیشتاز عمدتا مربوط به سطح سرمایه گذاری کارفرمایان دارد. شرکت هایی که سرمایه گذاری های گسترده ای در این زمینه داشتند و کارمندان برنامه نویس برای توسعه به استخدام در آوردند کار های خروجی خوبی داشته اند. مثلا ساخت اپلیکیشن فروشگاهی و یا اپلیکیشن گیم فیکیشن توسط شرکت آکاف
۲- هجوم مشتری ساخت اپلیکیشن
تصور کنید کلیه شرکت هایی که در طول ۲۰ سال کم کم وارد عرصه طراحی سایت گشته اند حالا ۸۰٪ این افراد به دنبال شرکتی هستند تا بتوانند اپلیکیشن موبایل اختصاصی شرکت خود را تولید و به بازار ارائه نمایند. حال با توجه به تعداد اندک شرکت های تولید کننده اپلیکیشن تصور کنید هر شرکت بصورت متوسط روزانه چند قرارداد ساخت اپلیکیشن باید امضا کند ! و ظرفیت تولید پایین شرکت ها باعث می شود ارزش قرارداد های خود را افزایش و زمان صرف شده برای هر مشتری را کاهش دهند.
۳- تحریم و عدم ارتباطات جهانی در ایران
همانطور که سرمایه گذاران از این مسئله رنج می برند و ملزم به بستن قرارداد با یک شرکت داخلی هستند از آن طرف نیز اپلیکیشن کار ها و شرکت های تولید کننده اپلیکیشن موبایل نیز ارتباط لازم با بازار جهانی را ندارند و اطلاعات و اخبار داغ مربوط به اپلیکیشن ها و ایده های موفق را دنبال نمی کنند.
و اما راه حل اینکه !
شرکت هایی هستند که صرفا کار تولید انبوه اپلیکیشن را انجام نمی دهند و اصلا علاقه ای ندارند با بستن قرارداد های زیاد سر خود را شلوغ کنند . این شرکت ها مثل همین سایت اپلیکیشن نویس از بین ایده ها و مشتریان خود دستچین می کنند و ایده های ناب برای مشتریان خاص تولید می کنند و با یک قرارداد توسعه و پشتیبانی چندین ساله در کنار مشتریان می مانند تا ایده آنها را عملی نمایند.